100 g | cukr krupice | |
2 ks | černá ředkev |
Ředkev důkladně vydrbeme kartáčkem, omyjeme a osušíme. V půlce ji rozkrojíme a řezné strany posypeme cukrem. Cukrovou stranu položíme, pokud to jde, na rovný talíř a necháme přes noc odležet. Druhý den sirup slijeme do tmavé lékovky a uskladníme v lednici. Obě půlky ředkve seřízneme asi o 3 mm, opět zasypeme cukrem a necháme odležet. Postup opakujeme do celého vyšťavení ředkve. Domácí sirup na kašel dávkujeme 3 x denně 1 čajovou lžičku.
Ilustrační foto: Shutterstock.com
Zkuste si připravit na zimu teplé kořeněné nápoje podle Češky z Česka
Teplé kořeněné nápoje nejen provoní byt, ale navodí i vánoční atmosféru. Nemusí se jednat jen o svařák, co tak zkusit kořeněný punč, nebo snad horký cider?
Autor:Konvalinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena