250 g | slanina | |
500 ml | vývar | |
1 ks | brambory | |
3 ks | cibule | |
1 špetka | kmín | |
1 lžíce | sádlo | |
1 hrst | bobkový list | |
2 lžíce | mletá sladká paprika | |
500 g | kysané zelí | |
1 kg | vepřová plec bez kosti | |
200 ml | smetana ke šlehání (33%) | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
zakysaná smetana | ||
příloha | ||
houskový knedlík |
Na sádle v hrnci si osmahneme slaninu, dokud nám nepustí tuk. Slaninu z hrnce vyndáme, na výpečku uděláme cibuli, tu necháme zesklovatět. Mezitím si nakrájíme maso na kostičky. Maso zprudka osmahneme na pánvi, aby se zatáhlo. Do hotové cibule vmícháme papriku. Na mírném ohni, zprudka osmahnutá by mohla zhořknout. Do cibule s paprikou přidáme slaninu a maso, pořádně promícháme a zalijeme vývarem (nebo vodou). Přidáme kmín a bobkový list a necháme aspoň hodinu na mírném ohni vařit, dokud maso nezměkne. Poté přidáme propláchnuté kysané zelí, promícháme a zase necháme vařit na mírném ohni. Mezitím oloupeme a nastrouháme bramboru na jemno a přidáme do guláše. Brambora guláš zahustí, není tak potřeba přidávat jíšku. Nakonec přilijeme smetanu ke šlehání, ještě chvilku necháme vařit a nakonec z guláše vyndáme bobkový list. Segedínský guláš podáváme nejlépe s domácím houskovým knedlíkem a můžeme na talíři dochutit zakysanou smetanou. Segedínský guláš je nejlepší až druhý den, kdy se krásně rozleží.
Tajný recept myslivců: Perníkový zvěřinový guláš na víně a rozmarýnu
Připravit zvěřinový guláš není nic složitého, pokud máte ten správný recept. Špetka rozmarýnu a kapka vína jsou zárukou úspěchu.
Autor:Just cook
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena