směs | ||
---|---|---|
2 kg | vepřové sádlo | |
100 ml | voda | |
podle potřeby | ||
sůl |
Škvarky jsou naše česká dobrota, na kterou mnozí nedají dopustit. Připravit si domácí škvarky není nic složitého. Stačí nakrájet vepřové sádlo a nechat je pomalu škvařit za občasného míchání. Sádlo nakrájíme na kostky zhruba 3x3 cm, mohou být i menší. Dáme do hrnce na rozpálenou plotnu, podlijeme vodou a stáhneme na třetinu teploty. Škvaříme za občasného míchání, dokud škvarky nezezlátnou. Zmenší se minimálně o polovinu. Domácí škvarky necháme mírně vychladnout, přecedíme a osolíme. Sádlo nalijeme do sklenic a necháme zcela vychladnout. Uchováme v lednici.
Jak využít při vaření domácí sádlo a škvarky?
Jak správně vyškvařit domácí sádlo a připravit křupavé škvarky? Jaké pokrmy dokáží škvarky vyzdvihnout o level výš? Pojďme se společně naučit základy poctivé české kuchyně pomocí vybraných receptů.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena