nálev | ||
---|---|---|
350 g | cukr | |
250 ml | voda | |
5 g | kyselina citronová | |
1 lžička | rumové aroma | |
těsto | ||
10 ks | vejce | |
200 g | cukr krupice | |
200 g | polohrubá mouka | |
1 špetka | potravinářské barvivo | |
poleva | ||
1 lžička | solamyl | |
3 lžíce | cukr moučka | |
1 lžička | citronová šťáva | |
3 lžíce | teplá voda | |
na ozdobu | ||
0.3 ks | čokoláda na vaření | |
na potření | ||
1 sklenice | rybízová marmeláda |
Na každý plát těsta budeme potřebovat 5 vajec, 100 g krupicového cukru a 100 g polohrubé mouky, na druhý plát pak ještě špetku potravinářské barvy. Vejce ušleháme s cukrem do husté světlé pěny, lehce vmícháme mouku, až máme vláčné těsto na první plát. Těsto na druhý plát připravíme stejně, jen obarvíme cukrářskou barvou na růžovo. Každý plát upečeme zvlášť - péct cca na 180 °C zhruba 5 minut, dle zkušenosti s vlastní troubou. Je třeba pláty nevysušit. Upečené pláty pak rozkrojíme na poloviny, příliš tuhou marmeládu rozšleháme s troškou vody. První světlý plát potřeme marmeládou, překryjeme růžovým, obarveným plátem. Ten namočíme několika lžičkami teplého nálevu, potřeme marmeládou a přiložíme světlý plát. Opět namočíme nálevem a potřeme marmeládou, přiložíme poslední plát. Mírně zatížíme a necháme 2 - 3 hodiny provlhnout v lednici. Poté punčové řezy potřeme cukrovou polevou a po jejím mírném zaschnutí potřísníme čokoládou - pomocí vařečky, kterou v čokoládě jen omočíme. Po několika hodinách v lednici krájíme na řezy.
Fenomenální tvarohové řezy v 8 variantách
Prověřené recepty na vynikající řezy z tvarohu, které můžeme připravit pro každou příležitost. Z piškotového těsta, s ovocem i bez a hlavně se spoustou čokolády.
Recept na kokosové řezy raffaello krok za krokem
Jeden z velmi chutných a oblíbených moučníků, který je rychlý na přípravu a zvládnete ho i během týdne a pracovních povinností. Tentokrát si řezy raffaello upečeme pomocí podrobného návodu.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena