Podle tohoto receptu připravujeme náš rodinný vánoční pomerančový džus každý rok. Je to skvělé pití a podávat ho můžete i za tepla s kapkou rumu jako punč.
Hodnocení
4.5
/ 5 (143x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
5x
Ingredience
voda
5 ks
pomeranč
1 kg
cukr krystal
1 lžíce
kyselina citronová
Postup přípravy
Čtyři pomeranče oloupeme a jeden i se slupkou důkladně omyjeme.
Pomeranče rozkrojíme na 4 díly, dáme je do papiňáku a přilijeme 0,5l vody, vaříme asi 30 minut.
Poté pomeranče důkladně rozmixujeme, přidáme cukr, lžíci kyseliny citronové a 1l vody, vše společně povaříme.
Nakonec zředíme 10l vody a plníme do lahví. Domácí pomerančový džus podáváme vychlazený.