těsto | ||
---|---|---|
1 špetka | cukr | |
1 špetka | sůl | |
50 g | droždí | |
0.5 hrnku | olivový olej | |
4 hrnky | hladká mouka | |
0.5 hrnku | vlažná voda | |
náplň | ||
2 stroužky | česnek | |
1 špetka | sůl | |
5 ks | rajčata | |
1 ks | cibule | |
4 lžíce | olivový olej | |
150 g | tvrdý sýr | |
1 konzerva | rajský protlak | |
na ozdobu | ||
8 lístků | bazalka |
Droždí necháme chvíli stát při pokojové teplotě, poté rozdrolíme a smícháme se čtyřmi polévkovými lžícemi vlažné vody a trochou cukru. Dáme na teplé místo, aby vzešel kvásek. Sůl a mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek a do něj vlijeme vzešlý kvásek, zbytek vody a olej. Těsto dobře propracujeme a necháme hodinu na teplém místě kynout. Připravíme rajčatový základ - rajčatový protlak smícháme s prolisovaným česnekem, cibulí nakrájenou najemno, přidáme olivový olej a sůl. Z vykynutého těsta uděláme tenkou placku a dáme ji do vymazané formy na pizzu, těsto by mělo být jemné a vláčné, pak se s ním dobře pracuje. Těsto potřeme připraveným rajčatovým základem, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem, poklademe plátky šunky a tenkými plátky nejlépe domácích rajčat, jejchž chuť a vůně u tohoto pokrmu dobře vynikne. Domácí pizzu pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 15 minut, až okraje pizzy zezlátnou. Vyndáme z trouby, poklademe několika lístky čerstvé bazalky a ihned podáváme.
Nejchutnější recepty na domácí pizzu
Pokud hledáte recept na domácí pizzu jako z pizzerie, jste tady správně. Nechybí ani tip na výbornou rajčatovou omáčku na pizzu, která je hned po těstě druhým základem pro skvělý výsledek. Ukážeme si i zdravější alternativy a nezapomeneme ani na bezlepkáře.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena