1 porce | těsto na pizzu | |
2 hrstě | baby špenát | |
2 hrstě | gorgonzola | |
2 ks | červená cibule | |
2 ks | chilli paprička | |
na potření | ||
---|---|---|
1 kelímek | zakysaná smetana | |
2 stroužky | česnek | |
1 špetka | sůl | |
1 špetka | mletý barevný pepř |
1. Těsto na domácí pizzu si připravíme podle tohoto receptu Pravé italské těsto na pizzu. Bude stačit z poloviční dávky (na 2 pizzy).
2. Připravíme si smetanový základ na potření - smícháme zakysanou smetanu se solí, pepřem a prolisovanými stroužky česneku. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky nebo kolečka, jak máme rádi. Baby špenát opláchneme a necháme okapat, gorgonzolu nahrubo nastrouháme. Chilli papričku nakrájíme na kolečka, ale můžeme i vynechat.
3. Těsto na pizzu rozválíme na dva pláty, které potřeme smetanovým základem, zasypeme gorgonzolou, špenátem, poklademe červenou cibulí a upečeme. Pizzu pečeme na co nejvyšší možnou teplotu a ideálně na pečícím papíru jen na mřížce.
4. Domácí pizzu s baby špenátem a gorgonzolou nakrájíme rádýlkem na trojúhelníčky a podáváme. Kdo má rád pikatní, zasypeme ještě chilli papričkami.
Nejchutnější recepty na domácí pizzu
Pokud hledáte recept na domácí pizzu jako z pizzerie, jste tady správně. Nechybí ani tip na výbornou rajčatovou omáčku na pizzu, která je hned po těstě druhým základem pro skvělý výsledek. Ukážeme si i zdravější alternativy a nezapomeneme ani na bezlepkáře.
Videorecept: Pizza na snídani? Tak tuhle si můžete dát s chutí a bez výčitek
Zdravá a lehoučká snídaně, kterou servírujeme na způsob pizzy. Základem je hrachová placička, avokádo, zeleninový salát a ztracené vejce. Díky absenci mouky si ji mohou dopřát i celiaci a samozřejmě také všichni vegetariáni a vegani. Příprava podle našeho videoreceptu není vůbec těžká. Zkuste to!
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena