těsto | ||
---|---|---|
1 špetka | cukr | |
1 špetka | sůl | |
100 ml | voda | |
2 lžíce | olivový olej | |
200 g | hladká mouka | |
0.5 balení | sušené droždí | |
na ozdobu | ||
100 g | šunka | |
100 g | sýr | |
100 g | olivy | |
100 g | cherry rajče | |
omáčka | ||
1 ks | cibule | |
5 ks | žampiony | |
1 plechovka | krájená rajčata | |
100 g | uzený bůček | |
1 lžička | pizza koření |
Do mísy odvážíme mouku, po krajích osolíme, přidáme olivový olej, uprostřed vytvoříme důlek, nasypeme sušené droždí, přidáme špetku cukru, teplou vodu a vymísíme těsto (raději lepivější, bude se ještě podsypávat). Těsto na pizzu necháme kynout cca hodinu. Mezitím si můžeme připravit vlastní pomodoro. Na pánvi orestujeme kousek uzeného bůčku nebo slaniny, dále nadrobno nakrájenou cibulku, můžeme přidat i žampiony, koření, bylinky, zalijeme krajenymi rajčaty, podusíme a zredukujeme. Omáčku necháme vychladnout. Množství vystačí i na dvě pizzy. Po vykynutí těsta vytvoříme tenkou placku, přemístíme na plech s pečícím papírem a naznačíme okraje. Můžeme natáhnout do tvaru srdíčka. Pizzu obložíme tím, co máme rádi, nejprve pomažeme pomodorem (popřípadě kečupem) a vrstvíme oblíbené suroviny, například sýr, šunka, olivy apod. Pizzu necháme ještě půl hodiny na plechu kynout. Poté pečeme v rozpálené troubě na 200 °C cca 15 minut dozlatova. Hotovou domácí pizzu k Valentýnu můžeme ještě přizdobit rukolou, krájíme na jednotlivé dílky a servírujeme.
Nejchutnější recepty na domácí pizzu
Pokud hledáte recept na domácí pizzu jako z pizzerie, jste tady správně. Nechybí ani tip na výbornou rajčatovou omáčku na pizzu, která je hned po těstě druhým základem pro skvělý výsledek. Ukážeme si i zdravější alternativy a nezapomeneme ani na bezlepkáře.
Valentýnský chlebíček krok za krokem
Překvapte své blízké originálním moučníkem. Postup zvládnou i začátečníci, je jednodušší, než na první pohled vypadá. A výsledek je opravdu efektní!
Zamilovaná valentýnská psaníčka krok za krokem
Překvapte své blízké milými valentýnskými psaníčky. Dnes se tento recept naučíme krok za krokem.
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena