Játra (mohou být i kuřecí nebo mix) nakrájíme na větší kousky, slaninu (ne anglickou, to by chutnalo po uzeninách) na menší kousky, cibuli nahrubo. Pak vše restujeme, až jsou játra téměř měkká. Nesolíme je, jinak játra ztvrdnou!
Pak vše dvakrát pomeleme. Jednou nestačí, paštika by byla hrubá. Po umletí přidáme celá vejce, vývar a zahustíme strouhankou tak, aby paštika nebyla tuhá, ale ani ne řídká, Domácí paštiku ochutíme solí, pepřem a tymiánem, můžeme nahradit provensálským kořením. S tymiánem pozor, vařením ještě zesílí chuť. Soli tolik, abychom mírně přesolili, pečením se sůl "vytáhne".
Paštiku dáme do pekáčku, zakryjeme alobalem a ve vodní lázni pečeme v troubě asi 45 minut. Můžeme péci i v domácí pekárně. Domácí paštiku necháme vychladnout do druhého dne, aby se chutě prolnuly.
Domácí paštiku doporučuji dělat i z poloviční dávky, i tak jí je hodně.