1 ks | vejce | |
1 ks | cibule | |
2 lžičky | hořčice | |
1 plechovka | hrášek sterilovaný | |
100 g | tavený sýr | |
2 ks | vejce natvrdo | |
30 dkg | salám dietní | |
2 ks | větší sterilované okurky | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
mléko | ||
podle chuti | ||
mletý pepř |
Tavený sýr, vejce, mléko, hořcici a mletý pepř vložíme do mixéru a dáme mixovat. Poté za stálého mixováni přiléváme, velmi velmi pomalu, olej - tak vytvoříme majonézu do salátu. Olej přiléváme do chvíle, kdy nám majonéza zhoustne. Mixovanou majonézu stále při dolévání oleje sledujeme, nesmíme prošvihnout dobu, kdy je hustá, jinak už ji nikdy nezahustíme. Majonézu dáme zchladit do lednice po dobu přípravy dalších přísad salátu. Dietní salám si nakrájíme na proužky, okurky a vejce natvrdo nakrájíme na kostičky a cibuli nakrájíme na opravdu jemné kostičky. Všechny nakrájené přísady a sterilovaný hrášek vmícháme do majonézy. Znovu dáme vychladit. Domácí pařížský salát podáváme s pečivem.
Šest skvělých receptů na bramborový salát
Receptů na bramborový salát není nikdy dost, zvlášť v předvánočním čase. Možná dáváte přednost klasice, která nikdy nezklame, ale máme pro vás i recepty trochu netradiční, které mohou opravdu překvapit svou chutí. A pokud si hlídáte linii, nechybí ani dietnější verze salátu. Jednoduše - vybere si každý.
Vlašský salát podle Richarda Nováka
(doba přípravy 45 min)
Autor:Miška P
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena