300 g | ovesné vločky | |
1 hrst | sušené meruňky | |
1 hrst | sušené švestky | |
4 lžíce | dýňová semínka | |
4 lžíce | slunečnicová semínka | |
8 lžic | med | |
4 lžíce | kokosový olej | |
1 hrst | sušené brusinky |
Nejprve si předehřejeme troubu na 150° – 160°C. A nyní už se vrhneme na přípravu té nejlepší domácí granoly na www.vareni.cz.
Do větší mísy nasypeme ovesné vločky, slunečnicová semínka, dýňová semínka a celou směs pořádně zamícháme, zalijeme medem a ručně směs znovu promícháme tak, aby každý kousek byl hezky obalený.
Takto připravenou směs rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme kokosovým olejem a necháme péct zhruba 20 minut, párkrát během pečení promícháme, aby se granola opékala rovnoměrně.
Po 20 minutách přidáme brusinky a na malé kousky nasekané meruňky a švestky, lehce promícháme a dopékáme dalších přibližně 10 minut. Ovoce můžeme přidat i více, záleží na naší chuti.
Hotová (vychladlá) granola by měla být krásně křupavá. Domácí ovocnou granolu uchováváme ve vzduchotěsné nádobě a podáváme s mlékem, jogurtem či jiným mléčným výrobkem, tak chutná nejlépe.
Posnídejte müsli: Sypané domácí, v podobě müsli tyčinek i v koláči
Müsli nemusí být jen kupované a plné cukru, lze si ho na spoustu způsobů připravit i doma. A vždy budete vědět, co je jeho součástí, co jíte. Oříška, semínka, sušené ovoce a vločky v té nejlepší kombinaci.
Recept na domácí müsli krok za krokem
Dnes vás naučíme křupavé domácí müsli, které je prostě úžasné! Chuťově vynikající a hlavně - přesně víte, co do něj dáte. FOTORECEPT krok za krokem.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena