1.5 l | voda | |
2 ks | lime | |
3 lžíce | med | |
2 ks | okurka salátová |
1. Okurky omyjeme a oloupeme. V té lepší variantě necháme i se slupkou, pokud máme okurky chemicky neošetřené (ze zahrádky, bio). Okurky nakrájíme na kousky. Limetky rozkrojíme a vymačkáme z nich šťávu. Nakrájené okurky vhodíme do mixéru a pečlivě rozmixujeme. Rozmixované okurky přelijeme do džbánu a přilijeme 0,5 l vody. Směs vložíme do lednice a necháme asi 20 minut louhovat.
2. Poté okurky přecedíme přes jemné sítko do jiného džbánu a dolijeme zbytkem vody. Přidáme limetkovou šťávu. Limonádu osladíme medem. Okurkovou limonádu pečlivě promícháme a dáme vychladit do lednice.
3. Okurkovou limonádu podáváme v horkých dnech jako výborný osvěžující nápoj plný vitamínů. Doplníme kostkami ledu, brčkem a sklenku ozdobíme kolečkem okurky.
Domácí limonády a zmrzliny: Sáhněte po zelenině a ovoci ze zahrádky
Vsaďte letos na domácí přípravu - sirupů, limonád, drinků i báječných zmrzlin. Není to nic náročného a věřte, že si pochutnáte mnohem více než na těch kupovaných. Navíc zaručeně víte, co výsledný produkt obsahuje.
Vášeň pro okurky: Jak na ty nejlepší nakladačky a kvašáky?
Okurky, tak vděčná zelenina, kterou stojí za to si uchovat díky nakládání a zavařování. I když s okurkovou vášní teprve začínáte, okurky zavařujete podle osvědčeného rodinného receptu, případně zkoušíte stále nové postupy a ingredience, mohou se vám hodit naše recepty, z nichž si zaručeně vyberete.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena