Recept na nugetu. Lehce se maže na čerstvý chléb i na rohlík.
Hodnocení
3.7
/ 5 (33x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Na potření
Máslo1 balíček
Kakao2 lžičky
Čokoláda na vaření2 balíčky
Vanilkový cukr1 balíček
Mléko salko1 konzerva
Postup přípravy
Na dno hrnce nalijeme vodu. Do větší misky na kousky nalámeme čokoládu. Rozehřejeme, přidáme máslo a pořádně mícháme. Vmícháme slazené mléko, vanilkový cukr a kakao .
Domácí nugetu necháme po uvaření vychladnout a ztuhnout.
Domácí nugetu konzumujeme s chlebem nebo čerstvým rohlíkem.
Skutečně je to tak. Nugeta, nutela..všechny jsou odvozeny od nuts = ořechy. Ty samy o sobě obsahují dostatečné množství zdravějších tuků a tvoří pojivo výsledného výrobku. Osobně dávám přednost lískovým ořechům, buráky jsou vhodné spíše pro základ arašídového másla a pomazánek.
ivonawatkins
Výborný, super jednoduchý recept, nugeta byla fantastická!! Velký dík!
Bedrunka
Re: mnozstva
Také nemám ráda recepty typu balíček, ale předpokládám, že by mělo být čokolády 100 g = balíček
Pavlína
rada
Místo hrnce a misky , použijte hrnec na vaření mléka. Já jej používám i na vaření krupice nebo pudinku. Nic se vám nepřipálí.