1 ks | vejce | |
100 g | polohrubá mouka | |
1 lžíce | studená voda |
V misce smícháme polohrubou mouku, vejce a lžíci studené vody. Přemístíme na podsypaný vál, hnětením a postupným podsypáváním vytvoříme nelepivé těsto tak, aby bylo stále pružné a nedrobilo se. Těsto rozválíme na co nejtenčí plát, až poloprůsvitný. Dobrou vychytávkou je vyvalovat přes hranu válu či stolu, je to rychlejší a ulehčí to práci. Těsto na nudle poté necháme na čisté utěrce cca půl hodiny oschnout. Jakmile povrch připomíná kůži, nakrájíme ho na válu na pruhy cca 3 cm široké. Pruhy poskládáme na sebe a ostrým nožem krájíme co nejtenčí nudličky. Domácí nudle necháme na utěrce schnout. Můžeme je rovnou použít do polévky, nebo je necháme proschnout úplně a uskladníme.
Zavářky do polévek: Zkuste domácí nudle, játrové knedlíčky i nočky se sýrem
Zavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena