200 g | cukr krupice | |
250 ml | voda | |
10-15 lístků | máta peprná | |
3 ks | pomeranč | |
1 ks | citron | |
20 kostek | led | |
1.5 l | sodovka | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
5 lístků | máta |
1. Nejdříve si připravíme mátový sirup.V hrnci smícháme krupicový cukr s vodou a za stálého míchání přivedeme k varu. Sirup zvolna povaříme asi 5 až 6 minut a odstaníme z tepla. Potom do čirého roztoku vložíme asi 10 lístků čerstvé máty a necháme asi 1 až 2 hodiny louhovat. Čím déle necháme mátu v roztoku, tím bude sirup silnější. Záleží na chuti. Následně lístky máty odstraníme a sirup uchováme v chladu.
2. Pomeranče a citron řádně omyjeme a rozkrojíme na poloviny. Z jedné půlky pomeranče a půlky citronu nakrájíme tenké plátky. Ze zbývajících citrusů vymačkáme šťávu, kterou nalijeme do džbánku. Přidáme kostky ledu, mátový sirup, plátky pomeranče a citronu, několik lístků máty a nakonec vše zalijeme perlivou vodou, promícháme a ihned servírujeme.
3. Domácí limonádu s mátou, pomerančem a citronem podáváme třeba při zahradním posezení.
Osvěžte se: Recepty na úžasné domácí limonády
Horké počasí si přímo žádá zvýšený pitný režim a pořádné osvěžení. Připravte si v klidu domova skvělé limonády z čerstvých surovin.
Připravte se na další vlnu veder: Míchané drinky a osvěžující sorbety vás nakopnou
Předpověď počasí na další dny hlásá teploty okolo třicítky a jasno. Pro nás to znamená jediné, užít si prázdniny a horké léto. Připravili jsme pro vás pár receptů na letní drinky a domácí sorbety z čerstvého ovoce. Snadná příprava a odměna v podobě osvěžení zaručena.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena