2 lžíce | máslo | |
2 ks | cibule | |
1 lžíce | hladká mouka | |
1 ks | zelená kapie | |
2 lžíce | rajčatová šťáva | |
1 lžíce | mletá sladká paprika | |
4 ks | kuřecí stehenní řízky | |
2 ks | jarní cibulka s natí | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
vývar | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř |
Kuřecí stehenní řízky očistíme, nakrájíme na kousky, které osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo. Jarní cibuli nasekáme na kolečka. Zelenou kapii zbavíme jadřince a nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme kuřecí kousky ze všech stran a odložíme stranou. V kastrolu na másle necháme zesklovatět cibuli, pak vmícháme hladkou mouku a červenou mletou papriku a krátce osmahneme. Následně přidáme předem opečené maso a nakrájenou papriku, vše zalijeme vývarem (do výšky masa) a zvolna podusíme 10 - 15 minut doměkka. Nakonec do perkeltu vmícháme jarní cibulku a na dochucení můžeme přidat i čerstvou šťávu z rajčat, pepř a sůl. Kuřecí směs krátce prohřejeme a podáváme. Domácí kuřecí perkelt rozdělíme na porce a podáváme s dušenou rýží.
Levná a rychlá večeře: Kuřecí placičky se sýrem a bazalkou krok za krokem
Skvělý tip na rychlou a chutnou večeři. Kuřecí placičky si můžete vždycky obměnit přidáním oblíbené suroviny, kterou máte rádi, ale také podle toho, co máte v lednici.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena