Z listového těsta upečeme dvě stejně velké placky, a to následujícím způsobem. Na plech položíme pečící papír, na kterém těsto tence rozválíme a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v horké, řádně předehřáté troubě dozlatova. Stejným způsobem upečeme i druhou placku. Jednu placku, pokud je ještě vlažná, nakrájíme na čtverce - porce.
Odložíme stranou a necháme vychladnout.
Příprava náplně na domácí kremeše: Oddělíme žloutky od bílků. Ve čtvrtlitrovém hrnku promícháme pudinkový prášek s oběma cukry a rozředíme mlékem.
Z bílků ušleháme tuhý sníh.
Ve zbylém mléce rozšleháme žloutky a za stálého míchání, nejlépe ve vodní lázni, přivedeme k varu. Postupně vmícháme mouku a přiléváme pudink rozpuštěný v mléce. Jakmile krém zhoustne, odstavíme ho z tepla a ještě do horkého vmícháme ušlehaný sníh. Stále pilně mícháme, až je krém hladký a vlažný.
Vychladlý krém naneseme na celý plát listového těsta. Navrch poklademe opatrně druhý rozporcovaný plát listového těsta.
Nakonec připravíme bílkovou polevu: Pilně třeme bílek s moučkovým cukrem, až vznikne poleva, kterou moučník přelijeme.
Domácí kremeše necháme odležet do druhého dne. Rozporcujeme a podáváme ke kávě nebo čaji.
Množství krému je určeno k receptu
domácí listové těsto.
Jednodušší a pohodlnější je zakoupit listové těsto již hotové. V tom případě budeme potřebovat dva balíčky o váze asi 400g.