4 stroužky | česnek | |
4 ks | brambory | |
1 lžíce | majoránka | |
500 g | cibule | |
30 g | rajčatový protlak | |
1000 g | vepřová plec | |
1 lžička | mletá sladká paprika | |
1 lžička | pálivá mletá paprika | |
300 g | zeleninové lečo | |
podle chuti | ||
---|---|---|
česnek | ||
sůl | ||
mletý pepř | ||
kečup sladký | ||
podle potřeby | ||
vývar z kostí |
Masopustní hodování: Zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů
Sváteční masopustní období je plné dobrot a my se dnes zaměříme na pokrmy, které k masopustu a zabijačkám právem patří. Vybrali jsme pro vás prověřené recepty na masopustní guláš, vepřovou roládu, bůčkovou tlačenku a třeba i výtečnou huspeninu. Nechybí ani recept na správně vyškvařené sádlo.
Správný výběr masa, dlouhé smažení cibule a voňavá paprika. Snad u žádného jiného pokrmu se nedá tolik experimentovat jako právě u guláše. Odvaha kombinovat se vyplatí, kromě masa a papriky můžeme přidat řadu dalších surovin.
Autor:Len
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena