1 miska | jahody | |
1 ks | banán | |
2 dl | mandlové mléko | |
podle chuti | ||
---|---|---|
citron |
1. Připravíme si misku jahod, středně velký zralý banán a mandlové mléko, které můžeme nahradit i jiným rostlinným mlékem.
2. Banán oloupeme, rozpůlíme a dáme do mixéru, přidáme jahody a mandlové mléko. Vše společně pečlivě promixujeme v hladkou směs. Podle chuti můžeme přidat ještě pár kapek citronové šťávy.
3. Jahodovou směs rozlijeme do tvořítek na nanuky, zapíchneme špejli a uložíme do mrazáku zamrazit (nejlépe přes noc).
4. Domácí jahodové nanuky podáváme jako zdravé ledové osvěžení.
Foto: Shutterstock.com
Ovocné osvěžení z dozrávajících jahod: Domácí zmrzlina, nanuky i sorbet
Jahodová sezóna je před námi, tak si ji pojďme pořádně užít. Naučíme vás nejen domácí jahodovou zmrzlinu, ale i zdravější a lehčí sorbet, jahodové nanuky a úžasně jednoduchou jahodovou dřeň.
Domácí limonády a zmrzliny: Sáhněte po zelenině a ovoci ze zahrádky
Vsaďte letos na domácí přípravu - sirupů, limonád, drinků i báječných zmrzlin. Není to nic náročného a věřte, že si pochutnáte mnohem více než na těch kupovaných. Navíc zaručeně víte, co výsledný produkt obsahuje.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena