0.5 l | voda | |
200 g | cukr krystal | |
250 g | čerstvá jahoda |
Do rendlíku vsypeme cukr, zalijeme vodou, dáme na horkou plotýnku a 3 minuty vaříme. Mezitím, co nám cukrová voda chladne, rozmixujeme jahody na pyré. Následně smícháme pyré s vlažnou cukrovou vodu. Směs vléváme do nanukových tvořítek, dáme asi na 4 hodiny zmrazit a můžeme servírovat. Domácí jahodovou zmrzlinu uchováváme v mrazničce.
Připravte se na další vlnu veder: Míchané drinky a osvěžující sorbety vás nakopnou
Předpověď počasí na další dny hlásá teploty okolo třicítky. Pro nás to znamená jediné, užít si horké léto. Připravili jsme pro vás pár receptů na letní drinky a domácí sorbety z čerstvého ovoce. Snadná příprava a odměna v podobě osvěžení zaručena.
Autor:helenrose
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena