500 g | jahody | |
125 g | cukr krupice | |
1 lžička | kyselina citronová | |
3-4 g | agar |
1. Jahody omyjeme, zbavíme korunek a v misce je rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Rozmačkané jahody přendáme do hrnce. Pokud chceme docílit krásně hladké marmelády, jahody rozmixujeme. Ale někdo ji má radši s kousky ovoce.
2. Jahodovou dřeň přivedeme k varu a za stálého míchání 10 minut vaříme. Poté přidáme kyselinu citronovou, agarový prášek a cukr. Ochucenou jahodovou marmeládu dalších 10 minut povaříme.
3. Ještě horkou marmeládu plníme do čistých a suchých skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Jahodovou marmeládu necháme zcela vychladnout, až poté skleničky otočíme.
4. Jahodovou marmeládu podáváme podle chuti - na chleba s máslem, jako náplň do palačinek, k plnění cukroví, potírání moučníků apod.
Bohatý červen: Dozrávající jahody a třešně v oblíbených receptech
První letní měsíc, červen, je specifický dozráváním prvního ovoce. Konečně se tak dostaneme ke sladkým plodům jahod a třešní, vydáváme se na oblíbené samosběry a začínáme ovocné plody zavařovat a připravovat domácí marmelády. Období ovocných koláčů a plněných knedlíků právě začalo, oprášíme vám ty nejlepší recepty, které se vyplatí uložit do kuchařky mezi oblíbené.
Lahodné kremrole s jahodovým krémem krok za krokem
Překvapte své blízké lahodnými kremrolkami s jahodovým krémem. Tato sladká lahůdka jistě zanechá nezapomenutelný dojem.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena