1 plechovka | cizrna v nálevu | |
1 lžíce | citronová šťáva | |
3 lžíce | voda | |
2 lžíce | tahini pasta | |
2 stroužky | sušený medvědí česnek | |
1 lžička | olivový olej | |
4 ks | sušená rajčata v oleji | |
1 špetka | sůl | |
1 špetka | maďarská mletá paprika |
Z plechovky s cizrnou slijeme vodu a cizrnu vložíme do mixéru. Přidáme dvě lžíce tahiny pasty, lžíci citronové šťávy, lžíci oleje, tři lžíce vody a mixujeme do jemné pasty. Na závěr přidáme nakrájená sušená rajčata, prolisovaný česneku, mletou papriku a sůl. Vše společně rozmixujeme a takto připravený hummus můžeme podávat.
Recept na hummus - cizrnovou pomazánku krok za krokem
Vyzkoušejte domácí přípravu hummusu - velmi oblíbené pomazánky z cizrny. Vysoký obsah bílkovin, vlákniny, železa, vápníku a vitamínů je bonusem navíc. Fotorecept krok za krokem.
Cizrna jako zdroj bílkovin nejen pro vegetariány aneb hummusem to nekončí
Cizrna neboli římský hrách je velmi vděčnou luštěninou s vysokým obsahem železa, zdravých tuků a vlákniny. Při jejím použití bezpochyby platí, že málo peněz uděláme hodně muziky - lze ji použít jako hlavní chod, přílohu, může být součástí salátu, můžeme z ní připravit výbornou pomazánku či polévku, ale uplatnění najde i při přípravě placiček nebo oblíbeného falafelu - smažených cizrnových koulí. Pojďme se společně podívat na 10 receptů, které obohatí váš jídelníček.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena