Do mísy dáme mouku promíchanou se solí. Utvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, trošku ho pocukrujeme a zalijeme teplou vodou. Jakmile droždí vzejde, nalijeme olej a teplou vodu. Zpracujeme v tuhé těsto. Nejlépe rukou. Těsto proděláváme tak dlouho, dokud se nám nelepí na ruku. Potom posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme tak asi hodinu a půl kynout.
Vykynuté těsto ještě jednou prohněteme. Pak odebereme tři přibližně stejně velké kousky těsta, vyválíme válečky a zapleteme do copánku. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme ještě chvilku vykynout.
Houstičky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme hrubou solí a kmínem. Lze posypat nemletým mákem nebo třeba sezamovým semínkem. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova.