tuk na vymazání | ||
těsto | ||
---|---|---|
sůl | ||
1 ks | vejce | |
125 ml | mléko | |
2 dkg | droždí | |
1 lžička | cukr moučka | |
5 dkg | olej | |
25 dkg | polohrubá mouka | |
na potření | ||
1 ks | žloutek | |
voda | ||
na ozdobu | ||
kmín | ||
mák | ||
sezamová semínka | ||
hrubá sůl |
Do misky rozdrobíme droždí, přidáme cukr a zalijeme malým množstvím vlažného mléka. Na teplém místě necháme vykynout. Vykynutý kvásek vlijeme do mísy s moukou, přidáme olej, vejce, sůl a zbytek vlažného mléka. Vše důkladně zpracujeme na vláčné těsto. Necháme opět vykynout na teplém místě. Po vykynutí rozdělíme těsto na cca 15 dílů. Každý díl pak ještě na 3, ze kterých splétáme malé housky. Pokládáme je na vymazaný plech, potřeme žloutkem rozmíchaným s malým množstvím vody. Domácí housky sypeme mákem, kmínem, sezamem, nebo solí a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Úžasné housky z domácí pekárny krok za krokem
Pokud již vlastníme domácí pekárnu, je dobré ji často využívat a péct domácí pečivo podle našich chutí, potřeb a přání. FOTORECEPT na výborné housky.
Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo
Ulovit při běžném nákupu kostku droždí se v těchto dnech může zdát jako výhra v loterii. Ale i tak se nemusíte vzdávat pečení, co vás zachrání, je kvásek - poctivý, řádně krmený a připravený bez zbytečných chyb. Jak na to?
Autor:varenazelva
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena