Kuřecí prsa lehce naklepeme dlaní a mírně posolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Rozehřejeme olej a cibulku orestujeme dozlatova. Zalijeme teplou vodou, přisypeme houby (sušené krájené nebo i mleté) kari i podravku (vegetu) a za občasného promíchání dusíme do změknutí hub, nebo než se odpaří voda. Směs necháme částečně vychladnout, zasypeme solamylem a vmícháme smetanu.
Do zapékací mísy lehce vytřené olejem naskládáme kuřecí prsa a zalijeme je houbovou smetanou. Přiklopíme a v předehřáté troubě pečeme 30 - 35 minut. Pak jednotlivé řízky otočíme a již nepřikryté dopékáme 5 - 10 minut. Fajnšmekři si můžou pokrm ještě posypat strouhaným sýrem a nechat jej 5 minut před koncem pečením "roztát".
Domácí houbové "šikovné recepty" doporučuji podávat s vařenou nebo dušenou rýží, ale stejně tak vám budou chutnat i s novými brambůrky.