4-5 ks | vejce | |
250 ml | zakysaná smetana | |
450 g | uzené maso | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
těsto | ||
2 ks | vejce | |
0.5 dl | voda | |
350 g | hrubá mouka | |
podle potřeby | ||
máslo |
Příprava fleků:
Vejce rozšleháme s vodou a vmícháme do prosáté osolené mouky. Vypracujeme hladké, lesklé a suché těsto, které rozdělíme na tři kousky, zakryjeme utěrkou a necháme asi 15 minut odpočinout. Potom kousky těsta rozválíme na tenké placky silné asi 2 mm, které necháme alespoň 1 hodinu oschnout. Z takto připravených placek nakrájíme čtverečky nebo nudle.
Uzené maso uvaříme doměkka a nakrájíme na menší kousky. Vývar naředíme vodou asi na 4 litry tekutiny, přidáme koření a uvedeme k varu. Vmícháme fleky a vaříme 4 - 6 minut. Potom je slijeme a promícháme s uzeným masem. Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a spojíme s těstovinami.
Takto připravenou směs na domácí fleky s uzeným masem vložíme do máslem vymazané formy a upečeme v horké troubě dozlatova.
Domácí smetanové fleky s uzeným masem podáváme se zeleninovým salátem nebo kyselou okurkou.
Těstoviny v jídelníčku: Zapečte je!
Zapékané těstoviny jsou velmi vděčné - jsou levné, ne moc pracné a zasytí opravdu celou rodinu. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na těstoviny z jednoho pekáčku - zapečené se zeleninou, uzeninami, ale i houbami.
Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem
Domácí tagliatelle ve smetanové omáčce s kousky kuřecího masa, sušených rajčat a bazalkovým pestem, lehce pikantní a velmi dobré. Recept je trochu náročnější na čas díky přípravě domácích těstovin, ale výsledkem je oběd, na kterém si opravdu pochutnáte.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena