0.5 lžičky | sůl | |
50 g | parmazán | |
2 lžíce | olivový olej | |
500 g | polohrubá mouka | |
700 g | dýně Hokaido |
Dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostky. Dýni vsypeme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a cca 20 minut pečeme do změknutí. Upečenou dýni necháme vychladnout a poté ji rozmixujeme. Parmazán nastrouháme na velmi jemném struhadle a vsypeme do mísy. Přidáme mouku se solí, rozmixovanou dýni a zpracujeme v trochu lepivé těsto, které zabalíme do folie a necháme uležet. Těsto rozdělíme na 4 díly, z každého uválíme váleček a odkrajujeme stejně velké kousky, které ještě rozmáčkneme vidličkou. Pracujeme na vále podsypaném moukou. Dýňové noky vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Děrovanou naběračkou je vyjmeme, necháme odkapat v sítku a přelijeme lžící oleje, aby se neslepily. Domácí dýňové noky podáváme s nejrůznějšími omáčkami jako hlavní chod.
Chutě babího léta: Vařte z hub, dýně a řepy skvěle vyladěné pokrmy
Letošní letní prázdniny končily opravdu netypicky, někde bylo počasí ryze podzimní, s deštěm, větrem a teplotami, které bychom očekávali třeba i v listopadu. Pokud jste od přírody zimomřiví, zřejmě smutníte nad brzkým koncem prázdninových měsíců, i když začátek září přinesl celkem příjemné teploty babího léta. Co si tedy uvařit, když léto ještě úplně nekončí, ale osvěžujícím jídlům počasí příliš nenahrává?
Recept na dýňovou bábovku s ořechy krok za krokem
Dýně má nespočet možných využití. Skvěle se vyjímá i při pečení sladkých moučníků. Dnes si z dýně upečeme jemnou bábovku, kterou doplníme kousky vlašských ořechů. U nás sklidila nevídaný úspěch!
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena