2 lžičky | mletá skořice | |
1 lžička | mletý kardamom | |
1 lžička | muškátový oříšek | |
1 lžička | mletý zázvor | |
1 hrnek | silná černá káva | |
500 ml | mandlové mléko | |
4 lžíce | javorový sirup | |
0.5 ks | dýně Hokaido |
Nejdříve si připravíme kořeněné dýňové pyré. Dýni vydlabeme, nakrájíme na kostičky a dáme péct do trouby na 200 stupňů. Pečeme zhruba 30 minut do změknutí dýně. Upečenou dýni rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme skořici, zázvor, muškátový oříšek, kardamom a javorový sirup a znovu rozmixujeme.
Mandlové mléko přendáme do šlehače na mléko a vyšleháme do pěny. Mezitím si v kávovaru uvaříme hrnek silného espressa.
Do hrníčku nejdříve dáme kořeněné dýňové pyré, zalijeme espressem a zalijeme vyšlehaným mlékem.
Nakonec můžeme poprášit skořicí a polít javorovým sirupem.
Sladké dýňové bábovičky krok za krokem
Dýňové bábovičky jsou skvělou volbou, jak přivítat podzimní období a jeho typické chutě do své kuchyně. S kombinací dýně a koření vytváří tento dezert dokonalou sladkou chuť podzimu. Dejte se do práce a užijte si tuto sladkou pochoutku k šálku horkého nápoje.
Dýňový olej: Proč si jej dopřát a jak ho využít v kuchyni?
Dýňový olej má lahodnou chuť a považuje se za dokonalý všelék. Získává se ze semen tykve obecné neboli dýně a lisuje se za studena. Má specifickou chuť i vůni, charakteristická je pro něj tmavě zelená přecházející do červena, až téměř černá barva, a příznačná oříšková chuť, díky které je velmi oblíben. Je skvělý do salátů, ale třeba i k dochucení těstovin.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena