směs | ||
---|---|---|
300 g | hořká čokoláda 70% | |
50 g | smetana ke šlehání (33%) | |
50 g | nasekané ořechy | |
40 g | kandované ovoce | |
40 g | pomerančová kůra |
Nasekanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, zalijeme ji smetanou a dobře promícháme. Necháme odstát a po chvíli opět promícháme, vznikne tak jemná lesklá čokoládová směs - ganache. Poté můžeme do směsi přidat libovolné ingredience, například nasekané ořechy, nadrobno nasekané kandované ovoce, pomerančovou kůru a podobně. Čokoládovou směs plníme do tvořítek na led nebo do silikonových, různě tvarovaných formiček a necháme v lednici ztuhnout. Poté z forem jednoduše vyklopíme a ukládáme jednotlivě do papírových košíčků. Čokoládové pralinky mžeme věnovat i jako dárek v krabičce.
Nepečené vánoční cukroví: Snadná příprava krok za krokem
Nepečené cukroví, to jsou opravdu jen samé výhody. Je jednoduché, zabere minimum času a obvykle vám na něj stačí pár lehce dostupných ingrediencí, relativně i za pár korun. Pokud je navíc vaším dobrým zvykem nechávat přípravu vánočního cukroví na poslední chvíli, pak jsou pro vás nepečené druhy skutečně tou nejlepší volbou.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena