300 g | hořká čokoláda 70% | |
2 hrstě | malé lentilky |
Hořkou čokoládu nalámeme na menší kousky a dáme do hrnce. Vezmeme si vetší hrnec, nalijeme do něj vodu a přivedeme ji k varu. Na tento hrnec položíme hrnec s čokoládou a čokoládu necháme na vodní lázni rozpustit. Když je čokoláda rozpuštěná, tak ji nalijeme do formiček na vejce. Formičku dáme na chvilku do mrazáku, kde nám čokoláda ihned ztuhne. Poté z formiček opatrně vajíčka vyloupneme. Do jedné poloviny nasypeme lentilky a druhou polovinu vajíčka položíme na vteřinku na rozpálenou pánev, aby se nám spojovací část rozpustila a ihned přiklopíme k sobě. Takto postup opakujeme. Do náplně můžeme použít třeba nutelu nebo oříšková másla.
Připravená čokoládová vajíčka skladujeme v chladu a poté podáváme koledníkům.
Velikonoční svátky mají být veselou a barevnou oslavou jara, obrovské množství čokolády, které si však děti obvykle přinesou domů z koledy, zůstává často nevyužité ještě dlouho po Velikonocích. Zkuste to letos trochu jinak.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena