1 ks | citron | |
2 kg | rýže | |
10 dkg | droždí | |
3 kuličky | celé nové koření | |
nálev | ||
---|---|---|
3 kg | cukr | |
7 l | voda | |
podle chuti | ||
tymián | ||
3 ks | hřebíček | |
skořice mletá | ||
1 ks | muškátový oříšek | |
mletý zázvor |
Nejprve rýží pořádně 12x přepereme. Vypranou jí rozdělíme do 3 sklenic o obsahu 3 litry. Připravíme si nálev z vody a cukru a přidáme do něj všechny ingredience (skořici, tymián, zázvor, muškátový oříšek, hřebíček, nové koření a droždí). Nakonec 2x úplně ostrouháme citron, vnitřek zbavíme jader a nakrájíme ho na kolečka. I citron dáme do nálevu. Všechno promícháme a rozdělíme do sklenic. Převážeme celofánem a necháme 6 týdnů kvasit při teplotě 14 - 16 °C. Po šesti týdnech stočíme a opět necháme 6 týdnů kvasit při stejné teplotě. Nakonec všechno scedíme, přetočíme do skleněných lahví. Domácí cinzano podáváme chlazené, ozdobené podle naší fantazie.
Foto: Shutterstock.com
Silvestrovské chuťovky: Top recepty na jednohubky, chlebíčky a slané rolády
Dochází vám inspirace k domácímu pohoštění? Nezoufejte, máme pro vás pár tipů na slané chuťovky, které váš slavnostně prostřený stůl pestře doplní a zmizí z talířů dávno před půlnocí.
Autor:Nicool
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena