těsto | ||
---|---|---|
1 lžička | cukr | |
120 ml | olej | |
100 ml | mléko | |
16 g | droždí | |
400 g | hladká mouka | |
podle chuti | ||
sůl | ||
krém | ||
80 ml | rum | |
200 g | sušené švestky | |
1.6 l | vanilkový pudink | |
podle potřeby | ||
tuk na vymazání |
1. V míse smícháme hladkou mouku, olej, droždí, cukr, mléko, sůl a vytvoříme těsto, které necháme pod utěrkou nakynout.
2. Potom z těsta vytvarujeme malé kuličky, které vložíme do tukem vymazaného pekáče. Pečeme v troubě při 170 °C dozlatova.
3. Švestky podusíme v rumu, poté vmícháme do teplého vanilkového pudinku a přelijeme hotové buchtičky.
4. Domácí buchtičky s vanilkovým krémem a marinovanými švestkami v rumu podáváme jako výborný sladký pokrm k různým příležitostem.
Sladké obědy do vaší kuchařky: 8 zaručených receptů na teplá sladká jídla
Teplé a sladké hlavní chody, které potěší nejen děti. Vždyť kdo by odolal buchtičkám se šodó, plněným bramborovým knedlíkům s ovocem nebo klasické žemlovce s jablíčky? Obědy ve sladké podobě jsou spíše českou specifikou, ale proč ne. Občas je každý z nás rád zařadí do jídelníčku. Zkuste tyto prověřené recepty.
Recept na buchtičky s krémem krok za krokem
Česká klasika, sladký hlavní chod, který mají v oblibě nejen děti. V hlavní roli kynuté buchtičky a vanilkový krém, obojí si připravíme krok za krokem.
Klasické české pečení: Babiččiny buchty na 5 způsobů
Pravé české buchty - voňavé, jemné, vláčné a nadýchané jako peříčko. Jejich pečení je pro většinu z nás velkou výzvou, ale s našimi prověřenými recepty se do nich můžete pustit třeba hned. Zaručeně se podaří.
Autor:Alakarte-cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena