1 stroužek | česnek | |
5 lžic | olej | |
2 ks | vejce | |
1 lžíce | ocet | |
2 ks | rohlík | |
1 hrst | čerstvá petrželka | |
750 g | brambory vařené ve slupce | |
400-450 g | dětská krupička | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl |
Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Česnek prolisujeme. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. Petrželku jemně usekáme. Na oleji necháme zpěnit česnek, potom vmícháme kostičky rohlíků, krátce orestujeme a necháme vychladnout.
Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme sůl, vejce, petrželku a orestované kostičky rohlíků. Postupně přidáváme krupičku, až vznine středně tuhé těsto, ze kterého utvoříme tři stejné válečky o průměru 6 - 7 cm.
Takto připravené bramborové knedlíky vaříme v osolené a octem okyselené vodě 20 - 25 minut. Uvařené bramborové knedlíky s houskou ihned nakrájíme a podáváme k pečené vepřové na česneku, ale klidně i samostatně k dušenému špenátu.
Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši
Jsou pokrmy, které si bez knedlíku neumíme představit. Ale jak udělat opravdu dobrý houskový knedlík? Nebo máte raději vídeňský, karlovarský či bramborový? Na vydařené domácí knedlíky potřebujete ten správný recept, vybrali jsme pro vás ty s nejlepším hodnocením.
Velikonoční menu podle našich čtenářů: A co budete vařit Vy?
Co by to bylo za Velikonoce bez beránka, mazance či vajíčkové pomazánky? V našem článku se můžete inspirovat nejúspěšnějšími recepty na Velikonoce, které od vás získaly pozitivní hodnocení. Inspirujte se!
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena