podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
těsto | ||
1-2 ks | vejce | |
24 lžic | hrubá mouka | |
1.5 kg | brambory vařené | |
12 lžic | dětská krupička |
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, poté slijeme vodu a necháme vychladnout. Brambory oloupeme, nastrouháme na struhadle, osolíme, přidáme jedno až dvě vejce, 12 lžic dětské krupičky a 24 lžic hrubé mouky. Hmotu zpracujeme a rozdělíme na 5 částí, ze kterých vyválíme válečky. Pokud chceme dělat menší porci z 1 kg brambor, přidáváme 8 lžic krupice a 12 lžic mouky - na 2 kg 16 lžic krupice a 32 lžic mouky. Připravené bramborové knedlíky vložíme do vroucí vody, necháme 20 - 30 minut povařit a vyndaváme. Při vyndavání rovnou krájíme pomocí kráječe nebo nitě na plátky. Domácí bramborové knedlíky podáváme podle chuti jako přílohu k různým pokrmům.
Tip na nedělní oběd: Dokonalá svíčková na smetaně krok za krokem
Receptů na svíčkovou na smetaně je nespočet. V každé rodině se totiž traduje trochu jiná verze, výsledek je však velmi podobný. A i vy si třeba časem do našeho základního receptu něco přidáte či jej poupravíte.
Autor:Martina
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena