1.8 l | voda | |
2 ks | citron | |
600 g | cukr krupice | |
1 lžička | kyselina citronová | |
600 g | třtinový cukr | |
6 lístků | citronová máta | |
30 ks | květ bezu |
1. Květy bezinek spolu s lístky citronové máty vložíme do větší nádoby. Pak přidáme očištěné citrony nakrájené na plátky a vmícháme kyselinu citronovou. Ve vroucí vodě krátce necháme rozpustit třtinový a krupicový cukr. Takto připravenou cukrovou vodou zalijeme bezinkovou směs a vše necháme alespoň 30 hodin rozležet.
2. Poté vylouhovanou šťávu přecedíme přes jemné sítko nebo plátýnko do džbánu, přidáme led a ihned podáváme.
3. Domácí bezinkovou limomádu můžeme uchovat v uzavřených sklenicí v lednici i několik dní.
Videorecept: Domácí bezinkový sirup jen ze čtyř surovin
Dnes vás naučíme sirup z černého bezu, jehož květy sbíráme zásadně za slunného dne, nikdy ne po dešti. Příprava tohoto oblíbeného sirupu je jen ze 4 surovin a zvládnete ho úplně hravě.
Využijte bezové květy na maximum: Bezová marmeláda krok za krokem
Květy černého bezu mají široké využití. Dnes se z nich podle podrobného FOTONÁVODU naučíme voňavou marmeládu.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena