450 g | hladká mouka | |
300 ml | vlažná voda | |
2 balíčky | sušené droždí | |
1 lžíce | třtinový cukr | |
1 lžíce | sůl | |
1 hrst | sušený medvědí česnek | |
na potření | ||
---|---|---|
2 lžíce | olivový olej |
Na bagety si nejdříve připravíme kvásek. Do vlažné (ne vroucí vody) dáme lžíci třtinového cukru a 2 balíčky sušeného droždí, promícháme a necháme zhruba 10 minut pracovat.
Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme lžíci soli, hrst sušeného medvědího česneku a zalijeme kváskem. Uhněteme pevné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme zhruba 45 minut kynout.
Poté těsto znovu prohněteme a rozdělíme na 4 díly. Každý díl vyválíme do tvaru bagety a dáme na pečící papír. Přikryjeme utěrkou a necháme dalších 30 minut kynout. Poté bagety vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme zhruba 20 – 25 minut do zezlátnutí povrchu. Před dopečením bagety pomažeme olivovým olejem a posypeme solí. Hotové bagety s medvědím česnekem jsou krásně nadýchané a chutnají po medvědím česneku.
Bezchybná veganská pomazánka s medvědím česnekem a tofu krok za krokem
Vynikající pomazánka s bílým tofu, medvědím tofu a vlašskými ořechy krok za krokem.
Sezóna medvědího česneku odstartovala - naučte se z něj připravit skvělé pesto, polévku i přílohu
Nezaměnitelná vůně medvědího česneku je skutečným znamením, že jaro je tu brzy v plné síle. Medvědí česnek je doslova zelený poklad a vyplatí se ho zařadit do řady pokrmů. Jak na to?
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena