Recept na rychlou omáčku s mletým masem na těstoviny.
Hodnocení
4.8
/ 5 (18x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
1 ks
cibule
2 lžíce
olivový olej
0.5 sklenky
červené víno
1 l
rajčatové pyré
1 lžička
třtinový cukr
podle chuti
sůl
oregano
mletý černý pepř
podle potřeby
mleté maso
Postup přípravy
Červenou cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.
Cibuli osmažíme na olivovém oleji dozlatova a vložíme mleté maso. Osmažené maso osolíme, opepříme, osladíme třtinovým cukrem a posypeme oreganem. Mleté maso zalijeme červeným vínem nebo vývarem a po vyprchání vína zalijeme šťávou. Vaříme do zhoustnutí omáčky.
Těstoviny uvařené na skus promícháme s omáčkou a podáváme teplé. Podle chuti můžeme posypat strouhaným sýrem.
Dobrou omáčku s těstovinami podáváme jako chutný oběd nebo večeři.