Maso dobře očistíme, pokrájíme na silnější plátky, posypeme pepřem a okořeníme - použijeme koření na divočinu. Nezapomeneme přidat ještě čerstvý nebo sušený tymián a maso naložíme do olivového oleje. Naložené maso vydrží i delší dobu 3 - 4 dny, je pak více uleželé a provoněné kořením a má jemnější chuť.
Rozehřejeme si olej ve vyšší pánvi, vložíme připravené maso a zprudka opečeme. Pak maso otočíme a přikryjeme pokličkou. Asi po 5 minutách maso znovu otočíme, osolíme, potřeme česnekem, pokapeme chilli olejem a necháme ještě 5 - 10 minut pod pokličkou.
Mezitím si fritujeme hranolky a připravíme si zeleninovou přílohu na talíři.
Divoký kančí steak podáváme s ostrým kečupem, tatarskou omáčkou nebo s pikantní hořčicí.