salát | ||
---|---|---|
1 lžíce | cukr | |
1 špetka | sůl | |
1 lžíce | máslo | |
1 ks | brambory | |
1 ks | cibule | |
1 špetka | kmín | |
2 ks | hřebíček | |
1 dl | červené víno | |
1 špetka | mletý pepř | |
200 g | zakysaná smetana | |
1 lžíce | citronová šťáva | |
4 ks | červená řepa | |
0.5 lžíce | balzamikový ocet |
Předem si uvaříme ve slupce 4 malé červené řepy, trvá to cca 1 hodinu. Do hrnce dáme vrchovatou lžíci másla, nakrájenou malou cibuli nadrobno, orestujeme, přidáme kmín, nahrubo nastrouhané řepy a podlijeme vínem (případně vodou). Jakmile se směs začne dusit, přidáme středně velkou na jemno nastrouhanou syrovou bramboru, sůl, rozemletý pepř s hřebíčky a dusíme 5 minut. Dip z červené řepy dochutíme citronovou šťávou, balzamikovým octem, cukrem a mícháme ještě 2 minuty, poté odstavíme z plotny. Po 5 minutách vmícháme zakysanou smetanu. Dip z červené řepy přemístíme do misky a můžeme podávat teplý i vychlazený z lednice.
Tip na veganskou svačinku: Pečená polenta s dipem krok za krokem
Tip na zdravou svačinu z pečené polenty a dipem z bílého tofu krok za krokem.
Řepové brownies s fíky a pekanovými ořechy krok za krokem
Vyzkoušejte tento luxusní recept na řepové brownies s nádechem podzimu, který vás naučíme krok za krokem.
Chutě babího léta: Vařte z hub, dýně a řepy skvěle vyladěné pokrmy
Letošní letní prázdniny končily opravdu netypicky, někde bylo počasí ryze podzimní, s deštěm, větrem a teplotami, které bychom očekávali třeba i v listopadu. Pokud jste od přírody zimomřiví, zřejmě smutníte nad brzkým koncem prázdninových měsíců, i když začátek září přinesl celkem příjemné teploty babího léta. Co si tedy uvařit, když léto ještě úplně nekončí, ale osvěžujícím jídlům počasí příliš nenahrává?
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena