2 ks | vejce | |
2 hrstě | strouhanka | |
1 lžíce | petrželka | |
1 ks | květák | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl |
Malý květák rozebereme na růžičky. Květákové růžičky uvaříme v páře nebo v osolené vodě doměkka. Pozor, nesmíme je rozvařit!. Poté květákové růžičky necháme vychladnout. Vychladlý květák nahrubo nasekáme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Ke květáku přidáme žloutky, strouhanku a sekanou petrželku. Směs osolíme, promícháme a vmícháme tuhý sníh z bílků. Lžící klademe těstíčko na plech vyložený pečícím papírem a tvoříme placky. Dietní květákové placky dáme péct do rozehřáté trouby na 170 °C dozlatova. Dietní květákové placky podáváme s přílohou podle chuti. Výborné jsou brambory v jakékoliv úpravě. Květákové placky jsou dobré studené i teplé.
Květákové variace: Smaženým květákem nic nezkazíte, ale tyhle recepty rozhodně zkuste!
Poradíme vám, jak květák chutně a co nejčastěji zařadit do jídelníčku. Květák se dá připravit jak pouhým povařením a klasickým smažením, tak i šikovně zapékat, tvořit z něj nejrůznější placičky, karbanátky, obohatit jím polévky či saláty, zapracovat do směsí třeba s kuskusem a také celý květák naplnit a zapéct. Zkuste některý z vybraných receptů.
Chutně připravený květák? Zkuste tyhle květákové karbanátky!
Květákové karbanátky jsou levné, ale přitom velmi chutné a vděčné. Dnes vám jejich přípravu ukážeme krok za krokem, takže je zvládne opravdu každý.
Autor:liddduska
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena