Kuřecí stehna zbavíme celé kůže a odřežeme tučné zbytky. Poté kuře omyjeme a potřeme
solí. Čínské zelí (asi 2 - 3 větší listy) nakrájíme na tenké proužky.
V mističce rozmícháme med, mletý černý pepř a trochu olivového oleje.
Pekáček vymažeme olivovým olejem, vložíme stehna a posypeme větším množstvím tymiánu a bylinkovou směsí na kuře. Kolem dokola vměstnáme nakrájené zelí, které mírně osolíme a posypeme tymiánem. Posypeme rozdrobeným bujónem a podlijeme trochou vody. Vše polijeme medovou směsí.
Dietní kuře se zelím dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme doměkka asi hodinu. První půlhodinu pečeme přikryté, poté odklopíme, na každé stehno dáme plátek másla a pečeme tak, aby se kuře trochu "přichytilo".
Dietní kuře podáváme jen s vypečeným zelím a zeleninovou přílohou. Můžeme samozřejmě přidat i brambory, rýži apod.
Recept je na 2 porce.