Příprava pokrmu je velmi jednoduchá, ale je potřeba si dva dny dopředu maso naložit.
Hodnocení
3.2
/ 5 (141x)
Doba přípravy
15 min
Ingredience
sůl
olej na smažení
4 ks
vepřová kotleta
marináda
3 stroužky
česnek
3 ks
vejce
1 lžíce
solamyl
majoránka
kmín
1 lžička
paprika sladká
1 lžička
mletý černý pepř
Postup přípravy
Kotlety zbavíme kostí, po obvodu nařízneme, naklepeme a osolíme.
Ze všech ostatních surovin připravíme směs, do které kotlety naložíme. Zakryjeme potravinářskou fólií a na dva dny necháme v ledničce rozležet.
V den přípravy si rozehřejeme olej a kotlety na něm důkladně z obou stran opečeme.
Děkanské řízky podáváme s tmavým chlebem.