směs | ||
---|---|---|
2 lžíce | olej | |
1 špetka | sůl | |
4 ks | vejce | |
1-2 ks | cibule | |
1 špetka | kmín | |
20 ks | houby | |
10 dkg | špek | |
1 špetka | mletý pepř |
Na oleji, kousku másla, ale nejlépe na kousku dobrého slaného špeku či anglické slaniny, osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájené čerstvé houby, pokud možno více druhů, aby smaženice byla pěkně barevná a chutná. Kdo je však hub méně znalý, ať raději vsadí na jistotu a zůstane u zavedených hříbků. Houby spolu s cibulkou na špeku orestujeme, přidáme sůl, utřený česnek, pepř a mletý kmín. Směs důkladně promícháme a nakonec přidáme rozšlehaná vejce, aby se vše dobře spojilo. Na talíři můžeme houbovou smaženici ještě posypat čerstvou petrželkou nebo pažitkou. Dědečkovu houbovou smaženici podáváme s chlebem.
Houbařská sezóna je v plném proudu: Recepty na smaženici z hub 6x jinak
Přinesli jste si z procházky lesem plný košík hub? Byla by škoda nevyužít této sezóny a nepřipravit si z nich tolik oblíbenou smaženici. Přinášíme vám klasické i netradiční recepty.
Recept na houbovou smaženici krok za krokem
Klasická houbová smaženice je tím nejlepším a zároveň nejjednodušším, co si lze z čerstvě nasbíraných hříbků a jiných hub připravit. A ta vůně během přípravy! Dnes si smaženici s vejci připravíme krok za krokem.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena