150 g | slanina | |
3 lžíce | olej | |
2 lžičky | sůl | |
2 ks | cibule | |
2 lžíce | mouka | |
1 hrneček | voda | |
3 ks | rajče | |
1 špetka | pepř | |
500 g | hovězí maso | |
1 lžička | mletá sladká paprika | |
2 ks | jemné párky |
Na cibulce podusíme nakrájené maso, přidáme červenou papriku, zaprášíme moukou, osolíme, opepříme, zalijeme vodou a vaříme. Na slanině na vedlejší pánvi pak osmažíme na kolečka nakrájený párek a na kostičky nakrájené rajče, to vše vložíme do omáčky a opět povaříme (do změknutí masa). Omáčku dle potřeby dochutíme a zahustíme. Debrecínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem (ideálně domácím).
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena