4 stroužky | česnek | |
5 ks | naťová cibulka | |
600 g | kachní játra | |
4 ks | sušená rajčata | |
4 ks | nakládané feferonky | |
2 lžíce | bramborová moučka | |
2 lžíce | nakládané kapary | |
4 lžíce | tomatová omáčka s olivami | |
3 lžíce | nakládaný bambus | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
sójová omáčka | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
masový vývar |
Játra očistíme, omyjeme, osušíme a překrájíme na větší kousky. Potom je opepříme a obalíme v bramborové moučce. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sušená rajčata necháme okapat a nakrájíme na proužky. Cibulovou nať očistíme a nakrájíme na kolečka. Kapary a bambus necháme okapat a podle potřeby překrájíme. Feferonky jemně usekáme. Na rozpáleném oleji orestujeme játra ze všech stran. Za stálého míchání přidáme rajčata, česnek, feferonky, kapary, bambus a cibulku. Nyní vmícháme tomatovou omáčku s olivami. Můžeme ji nahradit rajským protlakem. Podlijeme vývarem, ochutíme sójovou omáčkou a krátce podusíme. Zakryjeme na 5 minut poklicí a uchováme na teple, aby chutě dobře prolnuly. Kachní játra s ostrou omáčkou podáváme s kuskusem nebo těstovinami.
Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem
Pečení kachny se vůbec nemusíte bát! Dnes se krok za krokem naučíme připravit kachnu pečenou na kmínu, která bude mít maso odpadávající od kosti a křupavou kůrčičku.
Restovaná kachní játra v bagetě
(doba přípravy 35 min)
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena