Na linecké těsto smícháme hladkou mouku, tuk na pečení, cukr moučka, žloutek, solamyl a vypracujeme si na dotyk hebké těsto. Pokud se těsto lepí, sypeme si pod něj po troškách mouku a postupně zapracováváme do těsta.
Stejným způsobem jako linecké si připravíme i ořechové těsto. Smícháme hladkou mouku, cukr, žloutek, máslo, mleté vlašské ořechy a dále postupujeme stejně.
Nejlepší je nechat těsta uležet v chladu do dalšího dne. Já si těsta rozdělím na dvě poloviny, první vyválím, zatímco tu druhou uložím opět do chladu.
Linecké a ořechové cukroví pečeme zvolna odhadem tak při 160 °C - 170 °C. Pozor, nepřipálit, stále hlídat. Při sundávání ořechového cukroví z plechu musíme být velice opatrní, protože upečené cukroví je tak křehké, že se bude rozpadat!
Na krém si rozmícháme mléko s moukou a na mírném plameni za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme asi 2 minuty na hustou kaši a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Mezitím si utřeme máslo s cukry, kávou, rumem, žloutkem do pěny a přidáváme po lžičkách vychladlou kaši, postupně utřeme do hladkého krému.
Krémem pomažeme linecké a přikryjeme ořechovým cukrovím, vršek můžeme ozdobit čokoládou s vlašským ořechem nebo mandlí.
Cukroví s kávovým krémem je trochu náročnější, ale vyplatí se to! Cukroví se dá jíst ihned, jelikož je krásně měkoučké!