podle potřeby | ||
---|---|---|
5 stroužků | česnek | |
podle chuti | ||
1 lžička | sůl | |
1 hrst | bazalka | |
1 špetka | pepř | |
směs | ||
2 kg | rajčata | |
1 ks | cuketa | |
2 lžíce | olivový olej |
Omytá rajčata zbavíme bubáků a nakrájíme na kostky, očištěnou, omytou a oloupanou velkou cuketu také. Po částech vkládáme obojí do mixéru a mixujeme až do kašovité konzistence. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, trochu olivového oleje, můžeme přidat i sušenou nebo čerstvou bazalku a znovu řádně rozmixujeme. Cuketovo-rajčatovou směsí plníme čisté a suché sklenice, které dobře uzavřeme. Ihned sterilujeme při 80°C asi třicet minut, ale je možné i jednoduše zamrazit. Cuketovo-rajčatové pyré můžeme následně použít do nejrůznějších směsí na těstoviny, jako základ k potření slaných koláčů a pizzy, do pikantních masových směsí a podobně.
Nejoblíbenější recepty z cukety
Cuketovou sezónu je třeba si pořádně užít. Inspirujte se našimi recepty, ve kterých cuketa nesmí chybět. Čistě zeleninové, s masem, ale i na sladko v koláčích chutná jednoduše báječně.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena