těsto | ||
---|---|---|
1 špetka | sůl | |
3 ks | vejce | |
100 g | šunka | |
100 g | cuketa | |
1 lžička | pesto | |
100 g | tvrdý sýr | |
1 hrst | čerstvé bylinky | |
100 g | červená quinoa | |
podle chuti | ||
koření |
1. Červenou quinou propláchneme a uvařiíme v dvojnásobném množství vody, trvá to cca 20 minut, než si vstřebá všechnu vodu. Mezitím si nastrouháme cuketu a necháme ji trochu pustit vodu. Nakrájíme sýr i šunku (případně dobrou uzeninu) na kostičky, přidáme rozkvedlaná vejce, pesto (zde použito z medvědího česneku), sůl, bylinky, oblíbené koření, pak přidáme uvařenou quinou a slitou cuketu (nevymačkávat úplně).
2. Všechno zamícháme a naplníme muffinový plech s papírovými košíčky. Cuketové muffiny s quinoou pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C, dokud nezačne zlátnout sýr, to znamená cca 20 minut.
3. Cuketové muffiny podáváme jako přílohu k salátu či jen tak jako svačinu třeba dětem do školy.
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě začíná, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
Recept na cuketovo-mrkvové placičky krok za krokem
Sezónní, levné a rychlé placičky, které nestačíte smažit, jak rychle mizí z talíře. Tentokrát si připravíme cuketovo-mrkvovou verzi. Recept s fotopostupem krok za krokem.
Cuketa: Zeleninový poklad v kuchyni, který se hodí k zapékání, grilování i smažení
Cuketu jsme vděčně přijali do jídelníčku jako stále více oblíbenou všestranně využitelnou zeleninu. Bohužel stejně jako je skupina lidí, kteří ji milují a dávají ji téměř do všeho, tak existují lidé, kteří cukety ze srdce nenávidí. Jejich problém je buď ve stravovacích zvycích, ale také v tom, že neumí ocenit její jemnost, navíc ji neumí správně připravit. Přitom na tom není nic složitého!
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena