2 stroužky | česnek | |
2 lžičky | sůl | |
3 ks | vejce | |
120 g | niva | |
2 hrstě | kukuřice sterilovaná | |
2 ks | cuketa | |
1 hrnek | jemně mleté ovesné vločky | |
podle chuti | ||
---|---|---|
oregano | ||
mletý pepř |
Cukety nastrouháme na jemno, osolíme a necháme 20-30 minut odstát, poté vymačkáme přebytečnou vodu. K cuketě přidáme na jemno nastrouhaný sýr, vejce, koření, prolisovaný česnek a promícháme. Nakonec vmícháme vločky s kukuřicí. Lžíci na rozpálené pánvi děláme placky ve velikosti lívanců a smažíme je na středním plameni. Cuketové lívance můžeme podávat se zakysanou smetanou nebo bylinkovým tvarohem, ale jsou dobré jen tak.
Nejlepší recepty na cuketové placky: Smažené, pečené i vylepšené slaninou
Cuketa je velmi oblíbenou a tvárnou zeleninou, ze které se dá při vaření opravdu kouzlit. Jedním z nejoblíbenějších cuketových pokrmů jsou právě nejrůznější placky, karbanátky a zeleninové lívance. Vybrali jsme pro vás 8 skvělých receptů na placky ze samotné cukety, tak doplněné o brambory, mrkev, houby či slaninu. V případě, že se vyhýbáte smažení, máme pro vás i recept na cuketové placičky z trouby, ve fitness verzi a také jeden recept pro vegany.
Autor:Allia
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena