200 g | cuketa | |
220 g | hladká mouka | |
40 g | hořká čokoláda 70% | |
2 lžičky | holandské kakao | |
220 ml | voda | |
100 ml | rostlinný olej | |
150 g | třtinový cukr | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
1. Nejdříve oloupeme cuketu, nastrouháme najemno a mírně osolíme, aby pustila vodu. Do mísy nasypeme mouku, přidáme třtinový cukr, kakao a kypřící prášek. Následně přilijeme vodu, olej, nastrouhanou cuketu a zamícháme.
2. Čokoládu rozpustíme na vodní lázni, přidáme do těsta a pečlivě promícháme. Formu vyložíme pečícím papírem, nalijeme na ní těsto a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C zhruba na 40 minut.
3. Poté vyndáme z trouby, necháme zcela vychladnout. Před podáváním můžeme cuketové brownies ozdobit bílým jogurtem a ostružinami
Nejoblíbenější americké sladkosti: Kdo by odolal brownies, cupcakes a arašídovému máslu?
Sladkosti a laskominky v nejrůznějších podobách do naší kuchyně samozřejmě patří, máme své tradiční a osvědčené receptury, nebráníme se však ani inspiraci ze zahraničí. Tak u nás zdomácněly například i cukrovinky z Ameriky, které se těší velké oblibě.
Řepové brownies s fíky a pekanovými ořechy krok za krokem
Vyzkoušejte tento luxusní recept na řepové brownies s nádechem podzimu, který vás naučíme krok za krokem.
Cuketový koláč s čokoládovým krémem krok za krokem
Máte úrodu cuket a nevíte co s nimi? Vyzkoušejte tento sladký cuketový koláč s čokoládovým krémem krok za krokem, který vám bude mizet pod rukama. A dopřát si ho mohou i vegani!
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena